Kilometrikorvaus-laskuri

Tällä laskurilla voit selvittää verovapaiden kilometrikorvausten määrän. Kilometrikorvauslaskuri perustuu Verohallinnon vuosittaisiin päätöksiin.


Tietoa kilometrikorvauksesta ja sen laskemisesta

Kilometrikorvaus on työnantajan maksama korvaus työhön liittyvistä matkoista jotka työntekijä tekee omalla ajoneuvollaan. Myös yrittäjä on oikeutettu korvauksiin, jotka maksaa itselleen verovapaasti.

Kilometrikorvaus-laskuriin voi lisätä erilaisia korotuksia esimerkiksi hinattavista laitteista. Näiden kohdalla lisäkuorman on liityttävä työtehtäviin. Kiinnittämällä ”huvin vuoksi” vaikkapa peräkärryn autoon tai ottamalla koiran mukaan ei ylimääräisiä senttejä saa.

Samoin metsäautoteitä koskeva korotus koskee vain kyseisessä maastossa ajettuja kilometrejä, ei automaattisesti koko matkaa. Nämä kilometrit tulee siis eritellä matkalaskulla.

Jos työntekijällä on auton käyttöetu (=työnantaja omistaa auton mutta työntekijä maksaa polttoaineen), verovapaa kilometrikorvaus polttoainekuluista on 10 senttiä kilometriltä.

Asunnon ja vakituisen työpaikan välisestä matkasta ei voi maksaa verovapaita kilometrikorvauksia. Nämä työmatkakulut voi erikseen vähentää henkilökohtaisessa verotuksessa halvimman kulkuneuvon mukaan. Yleensä tämä tarkoittaa julkista liikennettä.

Laki ei määrää työnantajaa maksamaan kilometrikorvauksia, vaan maksaminen ja korvausten koko perustuu sopimuksiin (työ- ja työehtosopimus) tai vakiintuneeseen käytäntöön. Verohallinnon päätös on siis maksimimäärä jonka voi maksaa verovapaasti, mutta korvaus voi olla myös matalampi tai korkeampi.

Tämän sivun kilometrikorvaus laskin perustuu Verohallinnon vuoden 2020 lukuihin, mutta korvauskäytännöt voivat vaihdella työnantajasta riippuen.